آیا درمورد خواص کرفس چیزی می دانید؟
آیا می دانستید، کرفس در واقع مثل هویج است؟
همچنین به رازیانه، جعفری، و گیاهان زیادی از جمله گلپر، انیسون، زیره سبز، گشنیز، زیره ، گیلاس، شوید، گلدان و جعفری هم شبیه است؟
همه گیاهان در خانواده Apiaceae به دلیل داشتن شکوفه های چتری شکل (چتر مانند) در یک خانواده قرار می گیرند. در این مقاله از سایت نازی رخ می خواهیم به شرح خصوصیات کرفس بپردازیم.

کشف فواید زیاد و فوق العاده کرفس به 370 سال قبل از میلاد برمی گردد. پزشک یونانی بقراط برای تجویز اختلالات عصبی آن را تجویز می کرد. مورخان و پزشکان می گویند که بقراط فکر می کرده است کرفس برای آرام کردن بیماران عصبی و کمک به آن ها برای خوابیدن بسیار موثر است. اکنون که در مورد تغذیه اطلاعات بیشتری کسب کرده ایم. با توجه به وجود منیزیم در کرفس، برای آرامش عصاب مفید است. بیایید سایر خواص کرفس را بررسی کنیم. علاوه بر منگنز، کرفس سرشار از طیف وسیعی از ویتامین ها و مواد معدنی است و دارای نمره گلیسمی پایین است. کرفس به صورت ویژه ای برای مصرف روزانه توصیه می شود.
کرفس دارای موارد زیر مفید است:
- ویتامین A
- ویتامین K
- ویتامین C
- ویتامین B6
- پتاسیم فولات منگنز
کرفس همچنین دارای مقدار سدیم کمی است و نمره GI پایین آن این اطمینان را می دهد که تأثیر آهسته و ثابت بر قند خون ما دارد. هیچ جای نگرانی برای بالا رفتن قند خون وجود ندارد چرا که حاوی آب فراوان است. در حقیقت 95٪ از ساختار کرفس را آب تشکیل می دهد. بنابراین خوردن کرفس باعث می شود تا مقدار قابل توجهی از آب بدن تامین گردد. بسیاری از متخصصان طبیعت و رژیم های درمانی، علت وجود چین و چروک و خشکی پوست را کمبود آب می دانند. کرفس باعث بهبود مخاط، برای افرادی که مبتلا به اگزما و پسوریازیس هستند می شود. پکتین در تحقیقات اخیر نشان داده شده است که کرفس میکرو فلورای روده را متعادل می کند. درست مثل میوه هایی مانند سیب و گلابی، کرفس حاوی پکتین است.
ترکیبات پلی ساکارید موجود در کرفس شامل چیزی است که به نام “اپیوم” شناخته می شود. نشان داده شده است که این ها باعث بهبود مخاط معده و حتی کاهش زخم معده در حیوانات می شود. علاوه بر سلامتی روده، اگر با یک بیماری التهابی پوستی مانند آکنه، اگزما یا پسوریازیس دست و پنجه نرم می کنید، تمرکز روی رژیم غذایی پر از غذاهای ضد عفونی کننده و مرطوب کننده بسیار مهم است. نشان داده شده است که عناصر غذایی گیاهی موجود در کرفس باعث کاهش التهاب در دستگاه گوارش، سلول ها، رگ های خونی و اندام ها می شود. بنابراین، در کل کرفس تقریباً یک غذای فوق العاده برای آرام کردن پوست و عصاب است!
آیا طعم کرفس را دوست دارید؟

من شخصاً طعم کرفس را دوست دارم. اگر بخواهم طعم آن را توصیف کنم، باید بگویم که طعم ملایم اما در عین حال قوی ای دارد. بسیار ترد، کمی طعم پیاز دارد، این گیاه آبدار، شیرین و در عین حال شور است. در واقع توصیف طعم آن یکی از سخت ترین توصیف ها است! طعم کرفس بسیار سلیقه ای بوده و بسیاری طعمش را دوسن دارند در حالی خیلی ها به آن علاقه مند هستند. اگر فردی هستید که به سلامت خود بسیار اهمیت می دهد، کرفس یکی از سریع ترین و سالم ترین میان وعده هایی است که می توانید از آن لذت ببرید. برای پیک نیک، میز بوفه، مهمانی های کودکان و استفاده به عنوان سالاد برای سرو با غذا بسیار مناسب است!
در واقع آنقدر استفاده از ویتامین های کرفس آسان است که در حین انجام کار هایم یک کاسه کرفس در کنار دست خود می گذارم و کرفس می خورم. اگر کرفس را دوست ندارید، تغییر طعم و مزه آن امکان پذیر است: می توانید آب میوه های مختلف را با سایر سبزیجات و کرفس مخلوط کنید و از نوشیدن آن لذت ببرید یا می توانید از کرفس در سوپ های سبزیجات استفاده کنید. این گونه طعم کرفس بسیار کم می شود و در عین حال می توانید از مزایا و ویتامین های آن استفاده کنید.
مطالعات درباره ی کرفس
خلاصه، می دانیم که کرفس پر از ویتامین و مواد مغذی است. حتما تا الان متوجه شده اید که احتمالاً برای شما هم مفید است. اما مطالعات و تحقیقات درباره ی کرفس چ می گویند؟ تحقیقاتی که تاکنون انجام شده از همه موارد بالا پشتیبانی می کند. در حقیقت این مطالعات که دو سال قبل توسط آنتونی ویلیامز منتشر شد، بسیاری از حقایق شگفت انگیز را درباره ی کرفس فاش کرد. او می گوید: “قطعا کرفس، با ترکیبات مختلف و میزان متنوع می تواند اثرات مختلف درمانی داشته باشد.” و این فقط یک مطالعه نیست، بلکه انبوهی از شواهد رسمی وجود دارد که نشان می دهد افزودن کرفس به رژیم روزانه می تواند برای ما بسیار مفید باشد.
مزایای کرفس

طبق این مطالعه کرفس، از بیماری های قلبی عروقی پیشگیری می کند. با توجه به این مطالعه با بیماری هایی مانند زردی، بیماری های کبد و گوارشی مبارزه می کند. مطابق با این مطالعه انسداد دستگاه ادراری را کاهش می دهد و با نقرس مبارزه می کند. همچنین احتمال به وجود آمدن اختلالات روماتیسمی پایین تر می آید. طبق این مطالعه کرفس تولید اسپرم را افزایش می دهد و باروری را افزایش می بخشد. گلوکز و چربی خون را کاهش می دهد فشار خون را پایین می آورد، که باعث تقویت قلب می شود. کرفس خواصیت ضد قارچ دارد طبق این مطالعه ضد التهاب و ضد باکتری هم است. برونشیت را کاهش می دهد و به اختلالات مزمن پوستی مانند پسوریازیس کمک می کند.
خوب، بنابراین با خواندن این لیست، شاید با آقای ویلیامز وقتی که کرفس را “قوی ترین داروی زمان” خواند موافق شده باشید. کرفس باید یکی از مورد مطالعه ترین سبزیجاتی باشد که من دیده ام. جستجو در صفحات تحقیقاتی درباره خواص کرفس آنقدر زیاد است که وقت زیادی را برای کسب کردن اطلاعات می گیرد.
خواص کرفس برای پوست
علاوه بر مزایای بهبود طبیعی کرفس، برای بیماری های التهابی پوست مفید است. زیرا حاوی دو آنتی اکسیدان مفید به نام های لوتئولین و آپی ژنین است. این مطالعه در سال 2017 بررسی کرد که آیا لوتئولین می تواند التهاب را کاهش دهد و پاسخ آلرژیک را در موش های مبتلا به آسم کاهش دهد؟ نتایج نشان داد که دادن لوتئول به موش ها نیم ساعت قبل از قرار دادن آن ها در معرض ماده حساسیت زا، میزان التهاب داخل ریه ها و مجاری بینی آن ها را به میزان قابل توجهی کاهش یافت.
جالب است بدانید که به ویژه برای مبتلایان به بیماری های پوستی خود ایمنی، اثبات شده است که دومین آنتی اکسیدان “apigenin” تأثیر سرکوب سیستم ایمنی طبیعی را دارد. این کار را با قطع توانایی حمل و نقل و سیگنالینگ سلول هایی که باعث التهاب می شوند، انجام می شود. این مطالعه که تقریباً در همان زمان انجام شد، التهاب بافت آرتروز را در موش های تحت درمان با آپیژنین کمتر نشان داده شد. که به نوبه خود منجر به تاخیر در شروع و کاهش شدت آرتروز شد.
تاثیرات کرفس
با همه این مطالعات شگفت انگیز که کرفس را به عنوان یک غذای عالی پیشنهاد می کند. آیا نکات منفی ای درباره ی کرفس وجود دارد که باید بدانیم؟ کرفس حاوی ماده شیمیایی پسورالن است که به نور خورشید واکنش نشان می دهد. خوردن مقادیر زیادی کرفس و سایر غذاهای سرشار از پسورالن یا افزایش حساسیت به پسورالن، ممکن است حساسیت پوست به نور ماورابنفش را افزایش دهد و خطر درماتیت، آسیب خورشید بر روی پوست را افزایش دهد. کسی که به پسورالن حساسیت بیشتری دارد، ممکن است متوجه شود که حتی لمس غذاهای غنی از پسورالن نیز می تواند باعث تحریک پوستی اش شود.
کرفس همچنین یک ماده آلرژی زا در انگلیس است. آلرژی کرفس می تواند طیف وسیعی از علائم، از جمله بثورات پوستی، ناراحتی های گوارشی و مشکلات تنفسی را ایجاد کند. در موارد بسیار نادر، کرفس می تواند به طور بالقوه منجر به یک واکنش آلرژیک کشنده شود که به عنوان آنافیلاکسی شناخته می شود. اگر بعد از خوردن کرفس احساس کردید زبانتان تورم دارد یا گلو گرفته است، یا حالت تهوع یا سرگیجه دارید، بلافاصله به پزشک مراجعه کنید.
دستور العمل اسموتی Medical Medium
پیشنهاد می کنم هر روز صبح مقدار 500 میلی لیتر کرفس ارگانیک را با معده خالی بنوشید. تقریباً یک پیمانه کامل آب کرفس است! کرفس ماده اصلی این اسموتی است و من ترجیح می دهم کمی سیب و لیمو اضافه کنم تا طعم آن بهتر شود.
مواد لازم:
- 4 ساقه کرفس
- 1 سیب (اگر به شیرینی بیشتری نیاز دارید 2 عدد)
- 1/2 لیمو
- یک تکه کوچک زنجبیل
طرز تهیه
همه مواد را توسط آبمیوه گیری جدا تهیه انجام دهید. می توانید در آخر روی نوشیدنی خود یخ بریزید و به صورت سرد سرو کنید. می توانید میوه های دیگری را جایگزین مواد کنید. اگر طعم کرفس را دوست ندارید یا حتی با وجود میوه های دیگر در نوشیدنی باز هم نمی توانید مزه کرفس را تحمل کنید، بسیاری از سبزیجات دیگر هستند که طیف خوبی از مواد مغذی دارند. آن ها را جایگزین کرفس کنید. می توانید این مواد را جایگزین کنید یا در همان نوشیدنی این ها را هم اضافه کنید:
رازیانه (از ساقه و پیاز هم می توان استفاده کرد)
- پیازچه یا پیاز سبز
- هویج
- تره فرنگی
- برگ تازه کاهو
- سبزیجات برگ دار مانند اسفناج یا کلم پیچ