در فرآیند رنگ مو و دکلره کردن آن، جزء جدایی ناپذیر این ترکیب اکسیدان است. در این ترکیبات اکسیدان ها نقش حلال را ایفا می کنند. این محصول در غلظتهای مختلف با قدرتهای متفاوت تولید می شود. اکسیدان ها حاوی آب اکسیژنه با درصد و خلوص مختلف هستند.
اکسیدان در انواع مختلفی تولید میشوندکه می توان ضدخارش، ضدسوزش، گیاهی، بدون آمونیاک، ضدقرمزی، ضدزردی را به عنوان نمونه نامبرد. علاوه برانواع مختلف در حجم های مختلف نیز تولید میشوند.
معمولا برندهای مختلف تولیدکننده انواع اکسیدان بسته بندی و حجم این محصول را متناسب با درصد ترکیب آن ها با رنگ موها و دکلره ها در نظر میگیرند. به همین علت توصیه میشود که برند رنگ مو یا پودر دکلره مصرفی با اکسیدان یکی باشد چراکه تولیدکننده این محصولات حجم و درصد ترکیب این دو مواد باهم را در هنگام طراحی بسته بندی آن ها در نظر میگیرند.
اکسیدان ها با قدرت های مختلفی تولید می شوند. نام گذاری استانداردی برای میزان قدرت آن ها وجود دارد که در بین همه برند ها این استاندارد رعایت می شود. به دو صورت درصدی و نمره ای دسته بندی میشوند.این دسته بندی ها به صورت درصد های 3%(نمره نیم) و 6%(نمره یک) و 9%(نمره دو) و 12%( نمره سه) است. طیف میزان قدرت اکسیدان از 3 درصد یا نمره نیم که ضعیف ترین تا 12 درصد یا نمره سه که قوی ترین است، میباشد.
در فرآیند دکلره کردن موها هر چه از اکسیدان با قدرت بالاتری استفاده شود میزان محو شدگی رنگ مو بیشتر شده اما با این امر میزان آسیب به موها بیشتر میشود. پیشنهاد خیلی از افراد متخصص در این زمینه این است که در فرآیند دکلره کردن موها از اکسیدان هایی باقدرت ضعیف تر مثل 6 و9 درصد یا نمره یک و دو استفاده شود اما در دوبار شارژ چراکه در این حالت در مرحله اول موها به پایه 7 و 8 رسیده و در مرحله دوم به پایه 9 و 10 می رسد با این روش آسیبی که به موها میرسد به حداقل رسیده و میزان محو شدگی رنگ موها نیز مناسب میباشد.
اکسیدان یکی از محصولات کاربردی سالن های زیبایی و ارایشگاهی به حساب میآید.